دوخت سازه پارچه ای
سازه پارچه ای در فرهنگ ما قدمتی طولانی دارند. مصداق آن را می توان در عشایر و عزاداری ها دید. شرکت سازه های چادری فراز جهت حفظ این قدمت با استفاده از به روزترین روش ها و فناوری روز دنیا سعی در فراهم کردن نیاز شما دارد. سازه های پارچه ای یا غشایی شامل آلاچیق های پارچه ای، سایبان، سایبان استخر و پارکینگ ها می شود. شرکت سازه های چادری فراز با توجه به نیاز مشتری، محصول مورد نیاز آن ها را طراحی و تولید می کند.
مواد در معماری پارچه
اطلاعات مربوط به مواد در معماری پارچه، شامل مساحت ،ماکزیمم عرض نوار و نوع پارچه می باشد.
نوع پارچه بسیار مهم است؛ چرا که بخشی از سازه، پارچه ای است که وظیفه انتقال نیرو از ستون ها به زمین و خاک اطرافش را بر عهده دارد. بر اساس نوع سازه پارچه ای و میزان نیرو های وارده، بافت لایه ها، نوع خاک زمین و شرایط آب و هوایی منطقه، می توان تیپ و ابعاد شالوده را انتخاب و مشخص نمود. البته ابعاد پی ها به میزان برف و وزش باد و نوع خاک محل بستگی دارد.
علاوه بر این، اطلاعات مربوط به جهت اصلی پارچه و میزان مقاومت گسیختگی پارچه در جهت تاروپود نیز باید در نظر گرفته شود.
۷ مرحله در طراحی سازه پارچه ای
در طراحی سازه های پارچه ای ۷ مرحله صورت می گیرد:
بازدید از پروژه
طراحی اولیه
الگو دهی
نحوه برش کاری و جوش کاری
طراحی و ساخت غشا
رنگ آمیزی و بسته بندی سازه ها
نصب و اجرا
طراحی و اجرای فنداسیون
دوخت سازه پارچه ای چگونه است؟
یکی از مسائل مهم در زمینه ی طراحی و اجرای سازه های پارچه ای، دوخت پارچه است. برای آن که پارچه های مصرفی در سازه های پارچه ای از نوع پارچه پی وی سی هستند و عرض آن ها حداکثر 3 متر (بر اساس کارخانه تولید کننده ی آن ها تعیین می شود) است، پس برای طراحی قطاع پارچه نیاز به یک نوع دوخت داریم تا شکل مورد نظر را بوجود بیاوریم.
الگو و برش کاری سازه پارچه ای
در فاز طراحی، معماران ما با دقت، بهترین چینش ممکن برای کاهش هدر رفت پارچه را ارائه می کنند. بعد از بررسی و طراحی سازه، این طرح به کارگاه فرستاده می شود تا بر اساس آن پارچه برش داده شود.
پس از برش، قطعات پارچه بر اساس طرح داده شده در کنار یکدیگر قرار می گیرند تا توسط دستگاه های پیشرفته به هم متصل شوند.
طریقه اتصال یا جوش کاری سازه پارچه
نوع دوخت یا همان جوش پارچه های پی وی سی از نوع حرارت بالا یا اصطلاحا High Frequence است .طریقه ی دوخت یا جوش پارچه هم به این صورت است که 3 سانتی متر دو الگوی پارچه روی یکدیگر قرار می گیرند و زیر دستگاه دوخت قرار داده می شوند. این دستگاه مشابه دستگاه پرس عمل می کند.
طریقه کار این دستگاه بدین صورت است که هر دو پارچه را بوسیله ی جوش الکترومغناطیسی آب می کند و روی یکدیگر پرس می کند. کیفیت جوش بسیار مهم است؛ چرا که در پایدار ماندن سازه ها و عملکرد مناسبشان هنگام وقوع بحران و بار های ناگهانی تاثیرگذار است.
البته خیالتان راحت باشد؛ مقاومت این نوع دوخت بسیار بالاست به طوری که طی سال های متمادی به هیچ وجه باز نمی شود و حالت اولیه ی خود را از دست نمی دهد.
یکی از نمونه های پرکاربرد سازه پارچه ای؛ آلاچیق های پارچه ای هستند که در ادامه تولید آن ها را به صورت مختصر بررسی خواهیم کرد:
الاچیق پارچه ای: پیچیدگی های طراحی و ساخت
طراحی و ساخت یک الاچیق پارچه ای، علاوه بر هنر و خلاقیت، نیاز به علم و تجهیزات پیشرفته و نیروی متخصص دارد تا محصول نهایی بتواند بار های وارده را به خوبی تحمل کند و از دوام و کارآرایی مطلوب نیز برخوردار باشد.
کار هایی که ما برای اطمینان از صحت کار خود در کارگاه انجام می دهیم شامل موارد زیر می باشد :
ساخت نمونه مدل سازه چادری
پیش اتصال سازه ها برای اطمینان از دقت ساخت
انجام تست بر روی پارچه
سخن پایانی
تمامی طرح های تیم مهندسی شرکت سازه های چادری فراز، دارای محاسبات فنی دقیق و اجرای مناسب می باشند. همچنین تمامی طرح های سازه پارچه ای از لحاظ معماری نیز بررسی گردیده اند تا از منظر زیبا شناختی نیز موثر واقع گردند.